Interesse in een kitten? 

Als er huidige nestjes zijn kunt u kijken of er nog kittens beschikbaar zijn, de status van de kittens wordt zo actueel mogelijk gehouden.  Zie Planning om te weten wanneer we kittens verwachten. Hier zal dan informatie beschikbaar zijn over de kittens op het moment dat ze geboren zijn. Neem rustig contact op als u belangstelling heeft in een (huidige) of toekomstige nestje. Vermeld hierbij in uw mail of in de contactformulier extra informatie over u gezin situatie, en of er sprake is van een kattenallergie. 

Op het moment dat ons planning duidelijk is en/of als er kittens geboren zijn, maken we dit kenbaar via onze site. 

Een bezoekje aan ons, de katten en de kittens is altijd leuk. Ook als er nog geen kittens zijn. Kraamvisite plannen we op zijn vroegst wanneer de jonge kittens  circa 5 weken oud zijn. Dit uit veiligheid voor moeder en kleintjes, ziektes, stress enz. Wij zullen alle geïnteresseerde persoonlijk en via mijn facebookpagina S'Berendipity op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Iedereen is van harte welkom om deze pagina te komen kijken. 

Heeft u interesse in een kitten uit een huidige nest of een verwachtte nestje, neem dan contact op. Mailen, bellen, app-en, enz. Wat u zelf wilt.  Ik zal u dan op een wachtlijst plaatsen en vanaf de kitten-leeftijd van circa 4 weken kunt u een bezoek plannen aan de kittens. Na de kennismaking krijgt u gelegenheid om alles te laten bezinken. U mag daarom eerst een optie uitbrengen voor een kitten. Deze optie op een kitten zal ik gedurende maximaal 3 dagen laten staan zodat wij samen de tijd heeft een om besluit te maken. 

 

Wie komt er in aanmerking voor een kitten?

Het is belangrijk dat wij allebei een goede click voelen. Dat staat voorop alles. Daarom wil ik altijd dat we elkaar minstens een keer ontmoeten. Dat werkt twee kanten, jullie kunnen mij en de katten / kittens ontmoeten en andersom natuurlijk wil ik weten bij wie mijn babies terecht komen. 

Daarnaast is mijn wens dat een kitten niet alleen verhuist naar een adres waar nog geen andere katten of andere huisdieren aanwezig zijn. Twee kittens kunnen wel tegelijk verhuizen. Mensen kunnen heel veel thuis zijn, maar de interactie die twee kittens of katten onderling hebben, kunnen wij nooit vervangen. Het is voor de kittens leuker, en uiteindelijk voor ons ook. Plus als wij als mensen eens een wat drukkere paar dagen of weken hebben, is er wel continuïteit voor de katten. Ze hebben nog altijd hun metgezel op 4 pootjes. Twee kittens die samen verhuizen zullen ook minder stress beleven en dat kan hen op de gezondheid ook alleen maar ten goede komen. 

 

Ter informatie: De prijs bedraagt op dit moment circa 1000 euro voor de kittens die in Nederland blijven wonen. Voor kittens die verhuizen naar buurlanden wordt de prijs met circa 100 euro verhoogd ivm de extra kosten voor entingen en langere verblijf in de Cattery. Bij reservering vraag ik na de eerste kennismaking een aanbetaling. Pas als de aanbetaling is ontvangen, is de reservering een heugelijke feit.  In geval van annulering van uw kant is er geen recht op restitutie van de aanbetaling. Wij behouden het recht in speciale gevallen de reservering zelf in te trekken, in dat geval krijgt u de gehele aanbetaling wel terug.

 

Uit te vliegen kittens

De kittens verhuizen altijd met een koopcontract en worden in principe uitsluitend als huisdier verkocht. Als u wel nu of in de toekomst de mogelijkheid wilt openhouden om met een kitten te fokken, graag dit van te voren kenbaar te maken. We kijken dan per situatie wat er wel of niet mogelijk is. 

Onze kittens worden eerst titer bepaald en vervolgens ingeënt. Tevens worden zij periodiek ontwormd. Zij worden voorzien met chip en uiteraard krijgen een mooie stamboom mee. 

De kittens mogen rond de leeftijd 13 weken verhuizen naar hun nieuwe eigenaar binnen nederland, en na 15 weken naar buurlanden.  Later dan 13 weken is mogelijk als de situatie zich voordoet.  

 

De ouders en grootouders van de kittens zijn echografisch getest op PKD (nieren) en HCM (hartziekte) en uiteraard FELV/FIV (kattenaids en kattenleukemie). De testresultaten zijn altijd in te zien. 

Uiteraard blijven wij altijd graag op de hoogte van de ontwikkeling en welzijn van de kittens. Ook zijn foto's altijd welkom. Wij staan graag voor u klaar, voor en na de koop van uw kitten. Mocht u nu of ooit in de (verre) toekomst vragen hebben of zo maar iets wilt delen over de kitten, neem graag contact op. 

 

  • Beschikbaar  - Aarzel niet te informeren over dit kitten
  • Optie - Er is iemand die interesse heeft getoond over dit kitten maar nog niet gereserveerd. Reageer gerust op dit kitten
  • Gereserveerd  - Iemand heeft een aanbetaling heeft gedaan, dit kitten is niet meer beschikbaar.
  • Evaluatie -  Het kitten is voorlopig niet beschikbaar is maar voel je vrij om te informeren, kitten kan beschikbaar komen.
  • Blijft  - Dit kitten blijft bij ons wonen.