Bent u allergisch voor katten? 

Nu bestaat misschien de mogelijkheid om een kat in huis te nemen. 

 

Heel goed nieuws voor kattenliefhebbers met een allergie. Er zijn steeds meer allergische katten liefhebbers voor wie het eindelijk mogelijk is om een kat in huis te nemen.

 

Maar denk hier niet te lichtjes over. Testen en proberen en herhalen van de tests blijft belangrijk.

Mocht er bij een eerste kennismaking toch ongewenste allergische klachten ontstaan, kunnen we in een aparte ruimte zitten met enkele katten of kittens ipv de hele groep, om goed te testen. Ik vind het heel leuk om je te ontvangen, kopje koffie, katten speeluurtje enz. Zo leren we elkaar ook nog eens kennen en kun je uitgebreid kennis maken met de poezen. Maar hou rekening met het volgende,  ik maak pas afspraken voor allergie testen na tel of mail contact en een goede klik en alleen voor mensen die een voornemen hebben om bij ons een kitten te nemen en bij. Ook pas als er al plannen zijn en concrete mogelijkheden om een kitten te adopteren bij ons. Dit om te voorkomen dat ik mijn agenda helemaal volloopt met allergie testers. Niet alleen om mijn agenda, maar ook voor u is het belangrijk te weten dat allergie ook lijn gebonden is.  Een goede test bij een cattery garandeert niet dezelfde resultaat bij een andere cattery.

 

 

"De Siberische kat heeft een hypoallergene vacht."  

Je leest het vaak maar wat betekent dit precies en hoe zit dan.

 

Er wordt vaak beweert dat iemand met een katten allergie last heeft van de katten haren of huidschilfers.

Echter, mensen met een allergie reageren over het algemeen op het Fel d1 proteïne dat wordt aangemaakt in het speeksel van de kat en tevens door het huid en slijmvlies van de kat doorgegeven.

Door het vele wassen komt het Fel d1 proteïne op het vacht, droogt op en vermengt zich met de huidschilfers. Zoals we allemaal weten verspreiden deze kleine schilfers zich in huis. Dus niet alleen vloerbedekking en meubels maar ook gordijnen en zelfs gewoon via de lucht. Mensen die gevoelig zijn voor het Fel d1 proteïne, en dus een allergisch reactie hebben, kunnen reageren o.a. met niezen, tranen in de ogen, loopneus en/of keelklachten.  

 

Onderzoeken hebben aangetoond dat de Siberische kat (en Neva Masquerade) een zeer lage hoeveelheid Fel d1 proteïne produceren. Dat is goede nieuws! Door de zeer laag gemeten Fel d1 waardes zullen veel mensen met allergieën weinig tot géén allergische reactie meer hebben als ze in aanraking komen met de Siberische kat. 

 

Dit geeft geen garanties!  Maar gelukkig zien er steeds meer blije mensen die met Siberische katten kunnen leven zonder klachten.  

Het mag dan ook duidelijk zijn dat mensen met een allergie zich goed moeten overtuigen dat ze een raszuivere Siberische kat kopen met een stamboom waar geen andere rassen voorkomen. De cattery van uw toekomstig klein kitten kan u hier duidelijk uitleg aan geven. Tevens is het mogelijk om een 'allergie test’ aan te vragen bij uw cattery. Samen wordt uiterst zorgvuldig te werk gegaan om te kijken of dit mooi verhaal ook voor u kan gelden middels testen en bezoeken.

Houd er rekening mee, sommige mensen zullen allergische reacties hebben ondanks de lage waardes Fel d1 proteïne bij de Siberische kat. 

 

Maar wellicht behoort u tot de grote percentage van mensen met allergie die eindelijk de kat van u dromen in huis kan nemen zonder klachten!