Wat neem je mee naar de show

Voor de beginnende showers

Ga je voor het eerst showen, dan is dat super spannend en moet je aan veel dingen denken. Hier even mijn tips voor de beginnende show deelnemer.

 

Showset:

De kooien van de FIFé verenigingen (Mundikat en Felikat) zijn 66x65x65, voor de overige onafhankelijke kan het per vereniging verschillen.
Op show heb je een showset nodig voor de kooi waar je kat het grootste gedeelte van de dag in verblijft.

Als je die niet hebt, dan is dit een snelle en makkelijke manier om een showset te maken. Wat je het beste kunt doen is naar de action (of zoiets gaan) en 5 theedoeken kopen in een tint die je leuk vind. (mix en match is natuurlijk altijd leuk om te doen!) De theedoeken zijn als het goed is 65 x 65 cm, de perfecte maat, voor de FIFé shows. Bij de action kosten ze ongeveer €1,50 per stuk en ze hebben heel veel keuze.

Onderkussen:
Naai 2 theedoeken lags de buitenste rand aan elkaar en vul deze met een oude deken/ dekbed of wat fleece lappen geknipt op 65x65 cm. Dit is je kussen voor in de kooi en daar kan de kat lekker op liggen, door de vulling blijft de vorm goed, maak de kussen niet te dik... 3-5 cm is genoeg.

Gordijntjes:
2 andere theedoeken worden de showgordijntjes. Knip 2x2 lintjes van ongeveer 40 cm en naai die in het midden vast op de 2 bovenhoeken van de theedoek. Zo kun je de theedoek makkelijk aan de tralies van de kooi vastmaken en hangt het net als een echt gordijntje.

Bovendek:
De laatste theedoek dient als bovendek, die leg je op de kooi om een mooi holletje te creëren!

En klaar is je showset voor nog geen €10,- 

Verder heb je nodig:

- 2 bakjes voor voer en water

- wat brokjes en flesje water
- kattenbakje van 30 bij 40 cm 
- kattenbakvulling, ik adviseer Catsan om de pootjes mooi wit te houden. Katten op show gaan regelmatig in het kattenbakje liggen.
- klein mandje of holletje voor in de kooi waar ze in kunnen gaan liggen.
- borsteltjes

Voor jezelf:

- warme trui, het kan koud zijn in die hallen
- eten drinken enz.

Niet vergeten mee te nemen:

- paaspoortje/Entingsboekje
- Inschrijfbevestiging show

tekst met dank aan cattery daphara